Národní jídlo a pití

Brazílie je obrovskou, rozlehlou zemí, a tak záleží vždy na tom, kde se nacházíte. V jedné oblasti jsou typické pokrmy z ryb, v jiné z fazolí, ale většinou všude naleznete stejný základ, který je jen obohacený o to typické.
Typické jídlo, které si můžete dát i v Portugalsku, je tzv. feijoada, která se vaří z fazolí a vepřového masa a mnoho lidí si v ní libuje.  

Feijoada - národní brazilské jídlo. Je to dušené hovězí a vepřové maso s černými fazolemi, slaninou a klobáskami - původem z Portugalska. Podává se obvykle s rýží.

 

 

 

Caipirinha & Cachaça (čte se kašasa)  - je silný likér z cukrové třtiny – někdy je zařazován mezi rumy. Caipirinha – základem tohoto nápoje je právě Cachaça + limetka + třtinový cukr a ledová tříšť.   Oblíbená je také Caipiroska - je obodobou Caipirinhi, ale místo Cachacy je vodka.